Mede dankzij Stefan de Vrij boekte Oranje dinsdagavond in de Arena een 2-0 zege op Spanje. De centrale verdediger kopte in de oefeninterland na dertien minuten de 1-0 binnen.

"Hij zat er lekker in. Het voelde gelijk goed toen de bal op mijn hoofd kwam", keek De Vrij na afloop terug op zijn doelpunt uit een voorzet van Wesley Sneijder.

"Die voorzet was precies op maat en hij verdween lekker in de hoek", vervolgde De Vrij. "Een belangrijke goal, al blijft het een oefenwedstrijd. Maar het is zeker leuk om te scoren tegen een topland als Spanje."

Door een doelpunt van Davy Klaassen liep Oranje na de goal van De Vrij al snel uit naar 2-0. 

De Vrij: "In die eerste helft speelden we ook zeker goed. Spanje is een ander type tegenstander dan Turkije. De Turken bleven vooral op eigen helft en kwamen er af en toe uit. Zo'n tegenstander is Spanje niet. Spanje wil ook voetballen en dan krijgen we ruimte."

Kritiek

Volgens De Vrij voelde de zege op Spanje extra goed na de mindere resultaten in de EK-kwalificatie, waaronder ook de 1-1 van zaterdag tegen Turkije.

"Je weet dat er kritiek komt als de resultaten niet goed zijn en dan is het lekker als je het tegen een tegenstander als Spanje laat zien. De kritiek was misschien wel terecht, hoor. We hebben de laatste maanden niet altijd even goed gespeeld, maar dit toont aan dat we zeker wel goed kunnen voetballen."