Gareth Bale putte zaterdagavond tijdens het EK-voorrondeduel Israël-Wales (0-3) naar eigen zeggen geen extra motivatie uit de kritiek die hij in Spanje kreeg na enkele matige optredens bij Real Madrid. 

"Ik hoef helemaal niet de critici te beantwoorden", zegt Bale in The Guardian. "Ik weet zelf heel goed waartoe ik in staat ben en de mensen om me heen ook."

"In het voetbal zijn er nu eenmaal ups en downs. Ik probeert datgene wat er geschreven wordt met een korreltje zout te nemen. Ik focus me op het voetbal en luister niet naar wat mensen zeggen."

De linkspoot had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van Wales, dat met elf punten uit vijf wedstrijden op koers ligt voor een eerste EK-optreden.

"Het is geen geheim dat we dolgraag naar een eindronde willen. Het is leuk om te scoren, maar de drie punten staan voorop."

Druk

Volgens Bale bevestigt de zege in Israël dat Wales een kandidaat is voor een EK-ticket. "We hebben nu bewezen onder druk te kunnen presteren, dit was het belangrijkste duel voor Wales in twaalf jaar tijd."

"Om je te plaatsen, moet je lastige uitwedstrijden winnend afsluiten. Dat is precies wat we hebben gedaan."