Xavi verruilt aan het einde van het seizoen FC Barcelona voor een lucratief avontuur bij Al-Sadd uit Qatar. De middenvelder heeft volgens de clubleiding zijn jawoord gegeven aan de vereniging uit Doha.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu van Barcelona stelt dat Xavi zelf over zijn toekomst mag beslissen, ondanks een contract dat pas volgend jaar in de zomer afloopt.

De preses is de 35-jarige middenvelder dankbaar voor zijn aandeel in liefst drie gewonnen edities van de Champions League.

Xavi speelde nooit voor een andere club dan Barcelona. Hij debuteerde in 1998 onder de toenmalige trainer Louis van Gaal in het eerste elftal en is dit seizoen mede door aanhoudend blessureleed niet zeker meer van een basisplaats.

In augustus besloot de spelmaker na een teleurstellend WK in Brazilië te stoppen als international van Spanje, waarmee hij twee keer Europees kampioen werd en ook de wereldtitel veroverde.

Naar verluidt kan Xavi in Qatar ruim tien miljoen euro per jaar verdienen in Qatar. De 133-voudig international zou een driejarig contract bij Al-Sadd gaan ondertekenen.