Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Wayne Rooney

Voetbal Rooney: 'Zou prachtig moment zijn om Charlton te passeren'

Wayne Rooney schrijft mogelijk de komende dagen geschiedenis in het Britse voetbal. De 29-jarige spits heeft nog maar vier goals nodig om Bobby Charlton te onttronen als topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg.
Door NU.nl/ANP

''Ik zit er dichtbij, dat is duidelijk'', meldt Rooney aan de vooravond van de EK-voorrondewedstrijd tegen Litouwen (vrijdag) en het oefenduel met Italië (dinsdag).

"Het zal voor mij persoonlijk een prachtig moment zijn om dat totaal te passeren. Ik doe het ook liever vandaag dan morgen, maar ik wil me eigenlijk alleen concentreren op mijn spel.''

''Ik wil altijd mijn uiterste best doen voor het team en het zou mooi zijn als ik daarbij ook doelpunten kan blijven maken.''

Manchester United

Rooney is blij dat Manchester United-manager Louis van Gaal hem in de afgelopen wedstrijden weer in de aanval posteerde nadat hij daarvoor op het middenveld speelde.

"Het is fantastisch dat ik weer in de gelegenheid kom om doelpunten te maken. Dat helpt ons wedstrijden te winnen. Maar ik weet zeker dat er nog wel duels komen waarin ik op het middenveld kom te spelen."


Lees meer over:

Wayne RooneyEngels elftal

Aanbevolen artikelen