Op aandringen van bondscoach Guus Hiddink dronken Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie rond de interland van Oranje tegen Mexico voor het eerst een kopje koffie. Dat heeft geholpen, zegt Huntelaar.

''Voor die tijd hebben we nooit echt geklikt. Dan heb je een beeld van elkaar en ga je met anderen om", aldus de spits van Schalke 04, die stelt dat daar wel verandering in is gekomen.

'Ik denk dat ons gesprek goed is geweest. Nu bel ik hem af en toe wel en spreken we over ditjes en datjes.''

Huntelaar erkent dat het wellicht fijner praten is met Van Persie omdat ze voor het eerst sinds lange tijd behalve ploeggenoten ook geen concurrenten meer zijn.

Voor Hiddink is het namelijk geen Van Persie òf Huntelaar. Tijdens de laatste interland tegen Letland liet hij ze samen spelen, met Arjen Robben in een vrije rol.

Turkije

Omdat Van Persie en Robben zaterdag geblesseerd moeten toekijken, krijgt Huntelaar twee andere aanvallers om zich heen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Een zege in de Arena is bijna noodzakelijk.

''Ik bekijk het positief, we gaan winnen'', voorspelt Huntelaar die gemiddeld eenmaal in 99 minuten doel treft voor Nederland. ''Maar het kan altijd beter'' stelt de spits. ''Want als je het zo bekijkt, dan moet het duel met Turkije negen minuten blessuretijd krijgen.''