FC Utrecht-speler Willem Janssen heeft woensdag namens de hele spelersgroep teleurgesteld gereageerd op het vertrek van trainer Rob Alflen na dit seizoen.

"Namens de spelersgroep kan ik zeggen dat wij het erg jammer vinden dat de club na dit seizoen afscheid neemt van de trainer", zei aanvoerder Janssen in gesprek met FOX Sports.

"We wisten dat er deze week gesprekken zouden zijn over de contracten. Na het 4-3 verlies van vrijdag tegen NAC Breda werd het er niet makkelijker op."

Volgens Janssen werkte de spelersgroep "prima samen" met Alflen. De middenvelder wijt het vertrek van de coach daarom ook deels aan de wisselvallige resultaten.

"We presteren al het hele seizoen te schommelend. Van ons hoeft hij niet weg en dat hebben we ook duidelijk gemaakt, maar de spelersgroep beseft dondersgoed dat het meer wedstrijden had moeten winnen."

"Het verwachtingspatroon was in het begin van het jaar ook erg hoog. Als je dan twaalfde staat met 32 punten helpt dat niet mee. Dan weet je dat er druk komt. In de voetballerij is het dan simpel: de trainer is eindverantwoordelijk."

Kali

Volgens Janssen werkte de situatie rondom Anouar Kali ook niet in het voordeel Alflen. De middenvelder vertrok in de winterstop bij de Domstedelingen, nadat hij de kaak van ploeggenoot Kristoffer Peterson brak tijdens een opstootje op de training.

"Of het heel erg heeft meegespeeld, weet ik niet. Maar de club heeft veel over zich heen gehad, dus het werkte zeker niet mee. Het was daarna ook even moeilijk om door te gaan. Daar zijn we wel heel goed uitgekomen."

"Verder willen we het jaar voor de trainer en de club goed afsluiten. Gelukkig kunnen we ons focussen op het mooiste affiche van het jaar." 

FC Utrecht ontvangt op 5 april Ajax in de Galgenwaard.