FC Utrecht neemt na het huidige seizoen afscheid van trainer Rob Alflen. Ook technisch adviseur Co Adriaanse vertrekt bij de Domstedelingen.

De club maakte woensdag op de clubsite bekend dat in goed overleg is besloten om niet verder te gaan met Alflen. Adriaanse vertrekt op eigen initiatief uit Utrecht.

Video: Alflen en Adriaanse weg bij FC Utrecht

"Voorafgaand aan dit seizoen hebben wij ons voor één seizoen verbonden aan Robby Alflen als hoofdcoach met Co Adriaanse als technisch adviseur naast hem", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik.

"Deze keuze hebben we nu met elkaar geëvalueerd. We zijn tot het inzicht gekomen dat deze constructie voor de toekomst van FC Utrecht niet ideaal is."

Alflen volgde aan het begin van dit seizoen Jan Wouters op als trainer van Utrecht. Hij tekende een contract voor een jaar. Vanaf 2011 was hij al assistent-trainer in de Galgenwaard.

Vertrouwen

"Ik heb altijd gezegd dat de enige basis om samen te werken, honderd procent vertrouwen is", zegt Alflen, die zondag bij het FOX-programma De Tafel van Kees al aangaf dat zowel hijzelf als de club twijfelde over een langer verblijf.

"We hebben naar elkaar uitgesproken hoe we dit seizoen hebben ervaren en hoe we over de toekomst denken." Volgens Alflen liepen die visies uiteen.

"Plussen en minnen hebben we benoemd en we zijn tot de conclusie gekomen dat de basis onvoldoende was om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg."

Adriaanse

Adviseur Adriaanse besloot zelf om na dit seizoen op te stappen. "Ik ben samen met Robby gestart bij FC Utrecht en ben nauw betrokken geweest bij zijn functioneren. Voor mij persoonlijk was de rol als adviseur een andere rol dan ik gewend was."

Volgens de oud-trainer van onder meer Ajax, AZ en FC Twente pakte zijn functie bij de Utrechters niet helemaal uit zoals gehoopt. "Ik denk dat ik heb onderschat hoe minimaal mijn invloed is het op het eindresultaat, op het veld. Mijn opdracht is niet geslaagd, dus heb ik besloten niet verder te gaan."

FC Utrecht verloor vrijdag in eigen huis nog met 4-3 van laagvlieger NAC Breda. In de eredivisie staat de club momenteel twaalfde met 32 punten uit 28 wedstrijden.