Gregory van der Wiel vindt dat Oranje ook zonder de geblesseerde Arjen Robben genoeg kwaliteit heeft om zaterdag in de Arena Turkije te verslaan.

"Wij blijven favoriet. Zonder Robben zijn we nog steeds sterk genoeg om te winnen, zeker in eigen stadion", aldus Van der Wiel, die maandagavond met Oranje verzamelde in Huis ter Duin, het hotel van Oranje in Noordwijk.

De rechtsback van Paris Saint-Germain beseft wel dat het door de afwezigheid van Robben, die met een buikspierblessure kampt, een stuk lastiger wordt.

"Het is een enorme domper. Robben is door zijn kwaliteit en ervaring heel belangrijk voor deze jonge groep. We hebben veel jonge spelers die veel van hem kunnen leren. Maar we hoeven nu ook niet met onze handen in het haar te zitten. Deze selectie heeft nog steeds voldoende kwaliteit."

Afellay

Ook Ibrahim Afellay benadrukt dat Oranje het vertrek van de buitenspeler van Bayern München moet kunnen opvangen.

"Mochten we zaterdag niet winnen in de Arena, dan zal er natuurlijk wel gewezen worden naar de afwezigheid van Robben, en ook naar het gemis van Robin van Persie. Maar zover mogen we het niet laten komen", aldus Afellay.

"Ik heb er vertrouwen in dat het ook met deze groep goed gaat komen, al blijft het een enorme aderlating."

Dost hoopt dat 'mooie periode' vervolg krijgt bij Oranje