Bas Dost is door zijn treffers in de Bundesliga misschien wel de meest besproken speler in de selectie van Oranje. De spits van VfL Wolfsburg hoopt dat hij het dit keer ook bij Oranje kan laten zien.

"Wat ik bij Wolfsburg heb gedaan wil ik doorzetten bij het Nederlands elftal. Ik ga anderhalve week alles geven", zei Dost maandagavond bij zijn aankomst bij Huis ter Duin, het hotel van Oranje in Noordwijk.

De 25-jarige Dost werd onder voormalig bondscoach Louis van Gaal al een paar keer opgeroepen, maar tot een debuut in Oranje kwam het nog niet. Vorige week kreeg hij van de huidige bondscoach Guus Hiddink persoonlijk te horen dat hij er weer bij zat voor de interlands tegen Turkije en Spanje.

"Dat was een heel plezierig gesprek. Het doet me ook heel erg goed dat ik er weer bij ben en heb er zin in. Het heeft wel even geduurd, maar dat is logisch omdat ik lange tijd niets gepresteerd heb."

"Nu zit ik wel in een mooie periode, al vind ik het contrast qua aandacht wel heel erg groot met toen ik niet scoorde. Ik heb er nu een paar ballen ingeschoten, dat is alles. Het is allemaal misschien een beetje overdreven."

Bank

De laatste weken loopt de doelpuntenteller van Dost wel wat minder hard op dan in de maanden januari en februari. Zondag hield Wolfsburg-trainer Dieter Hecking hem zelfs negentig minuten op de bank tegen Mainz 05.

"Dat was omdat de trainer me rust wilde geven. Het zou ook wel een beetje gek zijn als je meteen gepasseerd wordt als je een paar wedstrijden niet scoort. Maar het liefst had ik wel gewoon gespeeld."

Janmaat verwacht dat Van Bronckhorst het goed gaat doen bij Feyenoord