Daryl Janmaat vindt dat Feyenoord een goede keuze heeft gemaakt door Giovanni van Bronckhorst aan te stellen als trainer voor volgend seizoen.

"Giovanni heeft misschien nog niet de ervaring als hoofdtrainer, maar daarbuiten heeft hij alles om een goede trainer te worden", aldus de rechtsback van Newcastle United, die tot vorig jaar bij Feyenoord speelde.

Van Bronckhorst was destijds assistent van trainer Ronald Koeman en nam volgens Janmaat toen al af en toe wat taken van de hoofdtrainer over.

"In die twee jaar dat ik onder Koeman en Van Bronckhorst speelde deed Giovanni soms al de tactische bespreking. Dat deed hij goed. Je kon zien dat hij capaciteiten had om hoofdtrainer te worden."

Schakel

Feyenoord maakte maandagmiddag bekend dat de 40-jarige Van Bronckhorst de opvolger wordt van Fred Rutten. Later op de dag meldden de spelers van Oranje zich in Noordwijk voor de aankomende interlands tegen Turkije en Spanje.

Onder hen ook Ibrahim Afellay en Gregory van der Wiel, die tot 2010 met Van Bronckhorst speelden in het Nederlands elftal. "Ik vind het mooi voor Giovanni hij nu deze stap heeft kunnen maken", reageerde Van der Wiel op het nieuws.

"Hij was als aanvoerder van Oranje een schakel tussen de spelers en de coach en liet toen al zien dat hij het in zich had om voor een groep te staan."

Ook Afellay heeft vertrouwen in de trainer Van Bronckhorst. "Als speler was hij al een leider. En Frank de Boer bij Ajax en Phillip Cocu bij PSV hebben inmiddels bewezen dat je dan ook snel kunt uitgroeien tot een goede trainer."