Giovanni van Bronckhorst werd maandag aangesteld als nieuwe trainer van Feyenoord voor volgend seizoen. Volgens technisch directeur Martin van Geel is de technische staf daarmee nog niet geheel rond.

Van Geel gaf aan dat er naast Van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel, die voor drie jaar bijtekent als assistent-trainer, nog ervaren coach aan de staf zal worden toegevoegd.

"De komende tijd gaan we met elkaar op zoek naar een ervaren assistent-trainer, die de technische staf komend seizoen nog verder zal versterken en ondersteunen", bevestigde hij op de clubsite van Feyenoord.

Van Geel was louter positief over de nieuwe hoofdcoach. "Wij zijn ervan overtuigd dat Giovanni na drie jaar onder Ronald Koeman en een jaar onder Fred Rutten klaar is voor deze stap", aldus de technisch directeur.

Van Bronckhorst is sinds 2011 als assistent-trainer werkzaam in Rotterdam. Volgens Van Geel was het bestuur van Feyenoord er de laatste weken alleen maar meer van overtuigd dat de 40-jarige oud-speler van de club de juiste man was voor de vacante positie.

"De goede gesprekken die we de voorbije periode met elkaar hebben gevoerd, hebben dat gevoel alleen maar verder versterkt. We zijn heel blij dat hij als echte Feyenoorder de uitdaging met ons aan gaat en zeker ook dat Jean-Paul van Gastel verbonden blijft aan de club."

Cultuurbewaker

Van Gastel is eveneens vanaf 2011 als assistent-trainer aan Feyenoord verbonden en blijft die rol onder Van Bronckhorst vervullen. Van Gastel tekende zelfs een nieuw driejarig contract, waar Van Bronckhorst voor twee jaar tekende.

"Jean-Paul zien wij behalve als een ambitieuze vakman ook als een cultuurbewaker van de club, die vanwege zijn verleden als jeugdtrainer bovendien al een ideaal verlengstuk is richting onze jeugdopleiding", verklaarde Van Geel. "Vandaar dat we met hem ook hebben gekeken naar de langere termijn."

Begin deze maand maakte Feyenoord bekend dat trainer Fred Rutten na één seizoen al weer vertrekt uit Rotterdam. Het gebrek aan mogelijkheden om in volgende seizoenen door te groeien met Feyenoord was voor hem reden om te vertrekken.

Van Bronckhorst vanaf volgend seizoen trainer van Feyenoord