Dennis Demmers moet Go Ahead Eagles in de rest van het seizoen proberen te behoeden van degradatie uit de eredivisie. De voormalig assistent van de zondag ontslagen Foeke Booy is niet van plan het over een volledig andere boeg te gooien.

"Wat vooral belangrijk is, is dat we proberen er eerst mentaal uit te komen met elkaar. Dat is waar mijn prioriteit nu naar uitgaat", vertelt Demmers aan de NOS.

"Elke trainer heeft zijn eigen manier van werken, ik kan niet iemand kopiëren. Ik zal er dus wel mijn eigen draai aan geven, maar er waren ook veel overeenkomsten met de werkwijze van Booy. We gaan met dezelfde groep verder en het maximale proberen eruit te halen."

Go Ahead Eagles verloor zaterdag tegen Vitesse voor de vijfde keer op rij (2-0) en een dag later besloot de clubleiding Booy, die na dit seizoen sowieso al zou vertrekken als hoofdtrainer, te ontslaan.

De Deventenaren staan zeventiende in de eredivisie, met twee punten achterstand op de 'veilige' vijftiende plaats van Heracles Almelo

Demmers: "Of deze keuze te laat is? Wat is laat? De keus is nu gemaakt. Ik weet niet waar die op gebaseerd is. De clubleiding heeft deze conclusie getrokken. De situatie is er en we moeten gewoon verder."

Excelsior '31

De 40-jarige coach was sinds het seizoen 2012/2013 als assistent-coach verbonden aan Go Ahead, dat in dat jaar onder Erik ten Hag promoveerde naar de eredivisie. Daarvoor maakte Demmers naam in het amateurvoetbal, vooral in de Topklasse bij Excelsior '31 uit Rijssen.

De oefenmeester, die sinds vorig jaar in het bezit is van het diploma cursus Coach Betaald Voetbal, heeft niet overwogen ook te vertrekken na het ontslag van Booy.

"Ik zat natuurlijk al bij Go Ahead Eagles voordat Booy hier kwam. En het is ook mijn ambitie om hoofdtrainer te zijn in het betaalde voetbal. Die kans komt op deze manier. Dat verwacht je niet en wil je ook eigenlijk helemaal niet, maar het overkomt me nu."

Booy

Booy noemde zijn ontslag op de site van zijn management Wasserman "een grote teleurstelling".

"Ik had het seizoen hier graag willen afmaken. Natuurlijk weet je als trainer dat je in dit soort situaties al snel als kop van Jut dient. Maar ik was strijdbaar en ervan overtuigd dat we met deze ploeg weer de weg omhoog hadden kunnen vinden."

Go Ahead Eagles vervolgt de competitie over twee weken met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Bekijk de stand in de eredivisie