Karim Rekik verloor zondag met PSV van Feyenoord (2-1). Dat zijn vroegere maatje Anass Achahbar voor beide Rotterdamse treffers tekende, maakte het niet minder erg. Maar hij gunde het Achahbar wel.

"Als ik het iemand gun om te scoren tegen ons, dan is hij het", aldus Rekik, die jarenlang samen met Achahbar in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde.

"Negen jaar hebben we bij elkaar in het team gezeten. Als verdediger stond ik vaak tegenover hem op de training, en nu dus een keer in een wedstrijd. Al had ik niet verwacht dat hij zou spelen."

Rond de topper in De Kuip sprak Rekik ook met Achahbar. "Dat ging over de wedstrijd, maar bijvoorbeeld ook over hoe het met elkaars ouders gaat. Die stonden dicht bij elkaar omdat we allebei uit Den Haag kwamen en elke dag samen naar Feyenoord reisden."

Achahbar was niet de enige oud-ploeggenoot die Rekik zondag tegenover zich zag staan. "Met Sven van Beek, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius en Terence Kongolo heb ik ook jarenlang in het team gespeeld. Dat maakte het gevoel dat ik wilde winnen alleen maar sterker. Ik had die jongens graag verslagen."

Geen paniek

Volgens Rekik was een overwinning ook zeker mogelijk geweest voor PSV. "Als we een keer hadden kunnen winnen in De Kuip, dan was het nu wel. Ik had in elk geval niet het idee dat zij de veel betere ploeg waren. Wij hebben ook aardig wat kansen gehad, alleen gingen die er niet in."

Nadat PSV verloren had, won Ajax wel met 1-0 van ADO Den Haag. De voorsprong van de koploper slonk daardoor tot acht punten, maar echt zorgen maakt Rekik zich nog niet.

"Als we hadden gewonnen, dan had ik wel iets gehad van: we zijn er. Maar nu is er ook geen reden tot paniek. We hebben nog zes wedstrijden en die wil ik allemaal winnen."

Oranje

De volgende wedstrijd van PSV is pas over twee weken, wanneer de ploeg van trainer Phillip Cocu op bezoek gaat bij FC Twente. Tussendoor speelt Oranje tegen Turkije en Spanje, maar eenmalig international Rekik is daar niet bij. Hij sluit aan bij Jong Oranje.

"Misschien is het ook wel verstandig dat ik niet ben opgeroepen. Tegen Feyenoord speelde ik voor het eerst nadat ik vijf weken aan de kant stond door een hamstringblessure. Als ik nu weer meteen intensief zou moeten trainen en twee wedstrijden zou moeten spelen, kan het weer misgaan."

"Nu kan ik eerst een paar dagen wat rustiger aan doen en daarna hoef ik me pas te melden voor Jong Oranje."

Kazim-Richards hoopt eenmalig dat Hiddink geen succes heeft