Real Madrid weigert de titelrace als verloren te beschouwen na de verloren Clásico tegen FC Barcelona. Met nog tien duels te gaan hebben de Madrilenen een achterstand van vier punten op de rivaal.

"De competitie is nog niet voorbij", sprak Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg in Camp Nou. "FC Barcelona is in het voordeel, maar in het voetbal kan veel gebeuren. We zullen niet alles gooien op de Champions League."

"We zijn nu teleurgesteld, maar reizen terug naar Madrid met het besef dat we goed hebben gespeeld. Dat moet ons vertrouwen geven voor de rest van het seizoen."

Ancelotti constateerde dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. "Tot de tweede treffer van FC Barcelona haalden wij een zeer hoog niveau. Daarna werd het lastig, ook omdat zij fantastisch counterden."

Enrique

Ancelotti’s collega Luis Enrique sprak vol lof over Luis Suarez, die voor de beslissende treffer zorgde.

"Het was een doelpunt dat alleen de echte toppers kunnen maken. De manier waarop hij de bal controleerde en binnenschoot, was indrukwekkend'', vond Enrique.

"Dit is de reden waarom wij het geld voor hem hebben betaald toen we hem aantrokken. Maar hij is ook van grote waarde met zijn houding, zijn inzet en wat hij geeft aan dit team. Hij is iemand die het verschil kan maken.''

Bekijk de stand in de Primera Division