Rafael van der Vaart heeft per direct een nieuwe trainer voor de groep staan bij Hamburger SV. De Bundesligaclub heeft zondag afscheid genomen van Josef Zinnbauer.

Technisch directeur Peter Knäbel neemt de taken van de oefenmeester tot het einde van het seizoen over. Dat meldt HSV, dat momenteel zestiende staat in de competitie, op de clubsite.

De resultaten van 'Die Rothosen' noopten het bestuur om in te grijpen, verklaart voorzitter Dietmar Beiersdorfer. "Gezien de algehele sportieve situatie voelden we ons gedwongen om een verandering door te voeren."

"Joe heeft zijn functie vanaf dag één met veel passie en maximale inzet ingevuld. Hij heeft alles voor HSV gegeven en daar hebben wij hem voor bedankt."

Zinnbauer werd in september aangesteld als opvolger van de ontslagen Mirko Slomka. De 44-jarige Duitser was daarvoor actief als trainer van het beloftenelftal.

De aanstelling van technisch directeur Knäbel als coach was een voor de hand liggende beslissing, meent voorzitter Beiersdorfer. "Peter kent het elftal en de omstandigheden als geen ander."