Davy Klaassen hield gemengde gevoelens over aan de 1-0 zege van Ajax op ADO Den Haag.

"We speelden niet best en kunnen niet tevreden zijn. Maar het is goed dat we hebben gewonnen", sprak de middenvelder in een interview met FOX Sports na de nipte overwinning van de Amsterdammers.

"In de eerste helft kwamen we er nog weleens doorheen, maar in de tweede helft lukte het helemaal niet."

Ajax verkleinde de achterstand op koploper PSV tot acht punten.

"We moeten zoveel mogelijk winnen en zorgen dat we het in elk geval niet zélf weggeven als zij het weggeven. Ik heb nog hoop, al is die niet groot. We kunnen het echter moeilijk opgeven."

De Boer

Trainer Frank de Boer acht de kans minimaal dat Ajax nog stijgt. "Als PSV de volgende wedstrijd verliest van FC Twente, dan worden ze misschien nerveus."

"Maar wij moeten gewoon veel winnen om tweede te worden. Alles wat we meer kunnen halen, dat zou alleen maar erg meegenomen zijn. Dat zou ongelooflijk zijn.''

''We moeten meer kansen creëren dan tegen ADO'', stelde De Boer. ''Daar gaat het om in voetbal. We hebben de toeschouwers niet vermaakt en dat is jammer."

"Of we nog een kater hadden van het duel met Dnjepr? Dat mag geen excuus zijn, maar daarom had ik wel vijf andere spelers opgesteld. Die kregen de gelegenheid om aan te tonen dat ze er onterecht naast stonden.''

Ajax boekt zwaarbevochten zege op ADO Den Haag