Jeroen Zoet en Adam Maher vinden dat PSV de nederlaag tegen Feyenoord aan zichzelf te wijten heeft. De Eindhovenaren verloren zondag in De Kuip met 2-1.

"Als je ziet hoe we de goals weggaven dan is dit verlies echt onnodig", zei Zoet na de topper. "Bovendien hadden we aan de andere kant genoeg mogelijkheden om zelf meer te scoren.

"Zelfs na de 2-1 van Memphis Depay hadden we nog gelijk kunnen maken, al greep Feyenoord toen wel elke mogelijkheid aan om tijd te rekken. Dat is hun goed recht. Wij waren alleen niet slim en sterk genoeg om daarmee om te gaan en 2-2 te maken."

Maher zag het aanvallend al eerder in de wedstrijd misgaan. "We wilden dezelfde strijd leveren als Feyenoord en daar onze voetballende kwaliteiten aan toevoegen", zei de middenvelder van PSV.

"Maar we hebben slechts bij vlagen goed gevoetbald en te vaak de lange bal gespeeld. En als we dan toch de kans kregen, maakten we het niet af."

Schandalig

Het was Anass Achahbar die PSV na rust met twee doelpunten de nederlaag bezorgde. De jongeling kreeg in de eerste minuut al een kans op de 1-0 en daarvoor miste Lex Immers een riante mogelijkheid.

Zoet: "Schandalig, zo'n eerste minuut. Zo kan en mag je niet beginnen in De Kuip."

Maher: "We hadden nota bene nog tegen elkaar gezegd dat we scherp moesten starten. Blijkbaar sliepen we toch nog."

"Gelukkig kwamen we goed weg, maar uiteindelijk hadden we daar dus niks aan. En dat is heel teleurstellend. We kwamen hier voor drie punten."

Achahbar heeft 'lekker gevoel' na hoofdrol in topper tegen PSV | Wijnaldum wijt nederlaag PSV aan concentratieverlies