PSV-trainer Phillip Cocu vindt niet dat de nederlaag van zondag in de topper tegen Feyenoord (2-1) voor nervositeit moet zorgen bij de koploper in de eredivisie.

"Dat hoeft helemaal niet, maar het is wel vervelend dat je na de nederlaag tegen Ajax (1-3) ook deze wedstrijd verliest", zei Cocu voor de camera van FOX Sports.

"Ik heb altijd gezegd dat we tot het laatste moment moeten knokken. Een kampioenschap win je niet zomaar even. Het antwoord moeten wij over twee weken bij FC Twente laten zien."

PSV heeft met nog zes wedstrijden te gaan een voorsprong van acht punten op nummer twee Ajax.

Cocu noemde het duel met Feyenoord in De Kuip 'geen topwedstrijd'. "Ik denk van beide kanten niet. De verschillen waren klein. Volgens mij was een gelijkspel een goed beeld van de wedstrijd."

De oefenmeester was niet te spreken over hoe PSV aan de wedstrijd begon. "Als je binnen een minuut al een grote kans weggeeft, begin je niet scherp aan de wedstrijd", doelde Cocu op de mogelijkheid van Lex Immers.

"Het duurde volgens mij ook twintig minuten voordat wij een kans creëerden. Dat zegt genoeg hoe je aan een wedstrijd begint. Dat was gewoon niet goed."

Rutten

Collega Fred Rutten van Feyenoord kon maar één woord bedenken om Anass Achahbar, de maker van beide Rotterdamse treffers, te prijzen.

"Chapeau'', zei de oefenmeester. "Ik heb bewust voor hem gekozen, omdat hij minder statisch is dan Mitchell te Vrede. Hij trekt naar links en naar rechts, zakt soms ook wat terug. Jeffrey Bruma en Karim Rekik, de verdedigers van PSV, hadden veel moeite met zijn manier van spelen.''

In tegenstelling tot Cocu vond Rutten dat Feyenoord de overwinning verdiende. "Als je de kansen tegen elkaar legt, hebben wij denk ik een klein plusje. Dit was een overwinning waarbij het team bereid was enorm veel arbeid te verrichten. We hebben kansen gehad om de wedstrijd eerder te beslissen en verdiend gewonnen."

Zoet en Maher vinden dat PSV nederlaag aan zichzelf te wijten heeft I Achahbar heeft 'lekker gevoel' na hoofdrol in topper tegen PSV