FC Twente-trainer Alfred Schreuder vond zijn ploeg zondag tegen FC Groningen (2-2) ondermaats speelde. De coach was achteraf blij met het punt.

"Er ging eigenlijk te veel fout. We leden veel balverlies, waardoor we onnodig in de problemen kwamen", zei de coach na het gelijkspel tegen FOX Sports.

Met name voor rust vond Schreuder zijn ploeg ondermaats spelen. "We hadden afgesproken om druk vooruit te geven, maar als de verdedigers dan niet aansluiten, ontstaat er een te groot gat. We kwamen weliswaar op 1-0, maar die goal kwam echt uit de lucht vallen."

"De tweede helft hadden we het iets beter voor elkaar. We hebben geknokt voor de 2-2, dus ik denk dat we erg goed wegkomen met een punt", aldus Schreuder, die nog steeds vertrouwen heeft in de play-offs voor de Europa League.

Van de Looi

Zijn collega Erwin van de Looi van Groningen had naar eigen zeggen genoten van het spel van zijn ploeg. "Ik heb een leuke middag gehad. We hebben van de eerste tot de laatste minuut uitgestraald dat we wilden winnen."

"Het is jammer dat dat niet is gelukt. Ik baal wel van dat puntenverlies, maar uiteindelijk hebben we vandaag veel dingen goed gedaan. Dat geeft vertrouwen."