Liverpool-speler Steven Gerrard heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de rode kaart die hij kreeg na een charge op Ander Herrera.

"Ik heb m'n ploeg en alle supporters van Liverpool laten zitten vandaag. Daar neem ik alle verantwoordelijkheid voor", trok Gerrard na afloop van het verloren Premier League-duel met Manchester United (2-1) het boetekleed aan tegen Sky Sports.

De aanvoerder van 'The Reds' begon op de bank, maar mocht na rust invallen. Binnen de minuut moest hij echter met een rode kaart vertrekken. Herrera maakte een overtreding op Gerrard, waarna de Engelsman hard op het been van Herrera ging staan.

"Ik reageerde verkeerd. Ik zit lang genoeg in het voetbal om te weten wat ik fout heb gedaan. We moesten nog 45 minuten spelen en hadden een grote kans om terug te keren in de wedstrijd. Door mij verkleinde die kans."

"Wat er door mij heen ging toen ik de overtreding maakte? Ik weet het niet. Ik wilde opspringen, maar toen ik zijn noppen zag, reageerde ik verkeerd."

"Het was een reactie op de overtreding van Herrera. Ik wil er verder niks meer over zeggen. Ik kom me hier alleen verontschuldigen."

Van Gaal richt zich op tweede plaats naar zege op Liverpool