Een veerkrachtig FC Groningen heeft zondag in de slotfase een punt gepakt tegen FC Twente: 2-2.

Twente kwam door treffers van Renato Tapia en Joachim Andersen tot tweemaal toe op voorsprong, maar Lorenzo Burnet en Mimoun Mahi stelden een punt voor Groningen veilig.

Beide ploegen schoten niet veel op met het gelijkspel. Twente bleef met 37 punten op de negende plaats in de eredivisie staan. De Tukkers hebben een punt achterstand op nummer acht Willem II.

Groningen staat nog altijd elfde en heeft twee punten minder dan Twente.

Twente opende sterk in de Euroborg en kwam via Tapia al in de twaalfde minuut op voorsprong. De Peruviaanse middenvelder mocht ongehinderd het halve veld oversteken en schoot vervolgens fraai raak.

Groningen kwam twee minuten later al weer bijna langszij, ware het niet dat Tjaronn Chery de lat trof. De thuisploeg werd naarmate de eerste helft vorderde steeds sterker en het wachten was op de 1-1.

Die kwam er in de 23e minuut. Burnet verraste doelman Nick Marsman, de vervanger van de zieke Sonny Stevens, in de verre hoek. Kansen voor Chery en Tapia leverden voor rust geen derde treffer op.

Geschorst

Ook in de tweede helft had Groningen aanvankelijk het betere van het spel, maar het was Twente dat in de 58e minuut opnieuw op voorsprong kwam door een doelpunt van Joachim Andersen.

De Deense verdediger was trefzeker uit een vrije trap van Hakim Ziyech, die voor rust geel kreeg en is geschorst voor de wedstrijd van volgende week tegen koploper PSV.

Ziyech was vlak na de 2-1 dicht bij de definitieve beslissing, maar keeper Sergio Padt redde bekwaam. Een slotoffensief van Groningen leverde nog de 2-2 op. Mahi was met een zwabberbal de gevierde man.

Bekijk de stand in de eredivisie