PEC Zwolle-trainer Ron Jans baalde zondag van het 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. De oefenmeester vond dat zijn ploeg had moeten winnen.

"Dit voelt niet geweldig", begon Jans zijn verhaal voor de camera van FOX Sports. "Dit zijn wedstrijden die je op papier moet winnen, maar ook vandaag in de praktijk."

Jans vond dat zijn ploeg in de eerste helft het initiatief had. "Maar het tempo was te laag en zodra de bal voorin was, stroopte het allemaal een beetje."

Toch kwam PEC via Mustafa Saymak na ruim een half uur spelen op voorsprong, maar drie minuten later was het door een doelpunt van Jeff Stans al weer gelijk.

"De tweede helft was voor ons. We kregen ook genoeg kansen, maar die werden allemaal door keeper Alessandro Damen gekeerd of hun verdedigers stonden op de goede plek", treurde Jans.

PEC kreeg voor rust nog een domper te verwerken. Ryan Thomas moest geblesseerd naar de kant. "Ryan heeft een tik op zijn mediale knieband gekregen. Het is afwachten hoe erg dat is. Ryan zou met Nieuw-Zeeland naar Zuid-Korea, maar we gaan aangeven dat dat niet gaat", liet Jans weten.

Dijkhuizen

Collega Marinus Dijkhuizen van Excelsior kon prima leven met een punt. "Een heel belangrijk punt, zeker gezien de fase waarin je zit. De onderste ploegen pakken ook punten, dus het resultaat is op dit moment heilig."

Volgens Dijkhuizen hadden de Rotterdammers de 5-0 nederlaag van eerder dit seizoen tegen PEC in hun achterhoofd. "Daarom kozen we in eerste instantie voor verdedigen en dat deden we goed."

"Aan de bal was het echter te slordig. Ik vind dat we in de tweede helft redelijk eenvoudig overeind zijn gebleven. Toch wel een lekker gevoel na deze week."

PEC Zwolle komt niet verder dan gelijkspel tegen Excelsior