Scheidsrechters in de Premier League zouden hulp moeten krijgen van een video-arbiter om te voorkomen dat grote fouten worden gemaakt.

Dat zei Mike Riley, vertegenwoordiger van de professionele scheidsrechters in Engeland, zondag.

Een dag eerder had scheidsrechter Neil Swarbrick West Bromwich Albion-verdediger Gareth McAuley al na twee minuten van het veld gestuurd in het duel met Manchester City (3-0 winst voor City), terwijl Craig Dawson de overtreding beging.

''We moeten kijken welke technologie we kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat de scheidsrechters accurate beslissingen nemen'', zei Riley, voorzitter van de Professional Game Match Officials tegen de BBC-radio.

''De hele voetbalwereld moet daarnaar kijken. Neil moest vier of vijf elementen in de gaten houden binnen een halve seconde. In dat soort situaties kan hulp van pas komen.''

Proef

Riley bracht kort geleden al een bezoek aan Nederland om de proef te bekijken die de KNVB momenteel houdt met de videoscheidsrechter.

Eind februari besloten het IFAB, de organisatie die gaat over de spelregels, en de FIFA dat experimenten aangaande videoscheidsrechters op korte termijn nog niet mogen worden uitgevoerd.

Roep om videoscheidsrechter neemt toe in Engeland