Feyenoord heeft zondag dankzij doelpunten van Anass Achahbar koploper PSV verslagen. De 21-jarige spits maakte beide Rotterdamse treffers bij de 2-1 zege in De Kuip.

Na de tweede goal van Achahbar tekende Memphis Depay voor de aansluitingstreffer, maar dat was niet voldoende om de vierde nederlaag dit seizoen van PSV te voorkomen.

Door de nederlaag heeft PSV nog een voorsprong van acht punten op Ajax, dat later op de dag met 1-0 won van ADO Den Haag.

In de strijd om plek drie behoudt Feyenoord door de zege een voorsprong van vier punten op AZ, dat zaterdag met 2-1 van SC Cambuur won. De Rotterdammers hebben acht punten minder dan Ajax.

Lat

Achahbar kreeg zondag bij de topper in De Kuip pas voor het eerst een basisplaats van trainer Fred Rutten. Hij kreeg de voorkeur boven Mitchell te Vrede. De van zijn hamstringblessure herstelde spits Colin Kazim-Richards zat wel weer bij de selectie, maar was nog niet fit genoeg voor een basisplaats.

Binnen een minuut kreeg Rutten al bijna gelijk met zijn keuze voor Achahbar. PSV-doelman Jeroen Zoet voorkwam dat de jongeling de thuisploeg een vroege voorsprong bezorgde.

De vroege kans voor Achahbar was niet eens de eerste mogelijkheid voor de Rotterdammers. Al na vijftien seconden kon Lex Immers op aangeven van Elvis Manu vrij uithalen, maar zijn schot ging naast.

Met de twee vroege kansen was het spektakel voorlopig echter wel voorbij in De Kuip. PSV kreeg ietwat grip op de wedstrijd, al was het ook niet bij machte om tot grote kansen te komen.

Het bleef voor rust vooral bij schoten van afstand van de bezoekers, maar één daarvan vloog er wel bijna in. Het was Adam Maher die zijn poging vanaf een meter of twintig buiten bereik van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer op de lat zag eindigen.

Volley

Met invaller Jean-Paul Boetiüs voor de tegenvallende Toornstra hoopte Rutten dat Feyenoord na rust voor meer dreiging ging zorgen en dat leek al snel zijn uitwerking te hebben.

De Kuip juichte zelfs nadat arbiter Pol van Boekel naar de strafschopstip wees na hands van Jetro Willems. Een paar tellen later kwam hij echter op die beslissing terug en gaf PSV een vrije trap vanwege buitenspel van Feyenoord.

Het dubieuze moment zorgde er wel voor dat de topper eindelijk ontbrandde en na zestig minuten had De Kuip echt reden tot juichen. Een lange pass van Rick Karsdorp kwam bij Achahbar, die met een volley fraai de 1-0 maakte.

Het duurde niet lang voordat de 21-jarige Achahbar De Kuip opnieuw liet juichen. Ditmaal was Boëtius de aangever, waarna de jongeling de 2-0 binnen schoot. De zege leek daarmee binnen voor Feyenoord, maar via Depay kwam PSV snel terug tot 2-1.

Spannend

De ploeg van trainer Phillip Cocu kreeg ook nog kansen op de gelijkmaker. Luuk de Jong kopte over uit een voorzet van Jetro Willems, maar de 3-1 leek in de laatste minuten dichterbij.

Boëtius en Elvis Manu lieten het echter na om PSV de genadeklap te bezorgen, waardoor het spannend bleef tot de laatste minuut. In de absolute slotfase ging zelfs Zoet mee naar voren, maar tot een treffer leidde dat niet.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie | Achahbar heeft 'lekker gevoel' na hoofdrol