Go Ahead Eagles heeft trainer Foeke Booy zondag ontslagen. De oefenmeester moet vertrekken wegens de matige recente resultaten.

"De raad van commissarissen van de club heeft besloten de samenwerking te beëindigen, omdat het draagvlak in brede lagen van de club op dit moment onvoldoende is", meldt Go Ahead Eagles op de clubsite.

"De clubleiding is zeer teleurgesteld dat ze dit besluit hebben moeten nemen, omdat ze met Foeke Booy zeer prettig en goed hebben samengewerkt."

De formatie uit Deventer heeft de afgelopen vijf wedstrijden verloren en zakte door die reeks naar de zeventiende plaats in de eredivisie.

Assistent-coach Dennis Demmers neemt voorlopig de honneurs waar.

Dertiende

Booy was sinds de zomer van 2013 werkzaam bij Go Ahead, waarmee hij afgelopen seizoen als dertiende eindigde in de eredivisie. Eerder werd al bekend dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

Zaterdag ging Go Ahead Eagles met 2-0 onderuit tegen Vitesse. Na afloop van die wedstrijd weigerde Booy de handdoek in de ring te gooien.

"Ik loop er niet voor weg. Dat vind ik laf. Ik zal er alles aan doen om deze mooie club in de eredivisie te houden."

Vijfde club

Go Ahead Eagles is de vijfde eredivisieclub die dit seizoen van trainer wisselt na AZ, Heracles Almelo, NAC Breda en FC Dordrecht.

De 52-jarige Booy was eerder als trainer werkzaam bij onder meer FC Utrecht en Sparta.

Bekijk de stand in de eredivisie