Dick Advocaat leek zaterdagavond bij zijn debuut als manager van Sunderland lang op weg naar in ieder geval een punt. De Nederlander baalde dan ook dat West Ham United twee minuten voor tijd toch nog de winst pakte.

"We verdienden meer", zei Advocaat na de 1-0 nederlaag tegen Sky Sports. "Zeker als je kijkt hoe zij die goal maakten."

West Ham-aanvaller Diafra Sakho vond de bal in de 88e minuut opeens voor zijn voeten na wat gefrommel net buiten het strafschopgebied van Sunderland en schoot raak in de lange hoek.

"We hadden niet verwacht dat ze nog zouden scoren", stelde Advocaat, die deze week werd aangesteld als vervanger van Gus Poyet om degradatie van de 'Black Cats' te voorkomen. "De teams waren gelijkwaardig aan elkaar en er waren niet veel kansen."

Sunderland-spits Jermain Defoe kreeg in de eerste helft een goede mogelijkheid, maar hij miste. "Met zijn kwaliteiten was dat een honderd procent kans. Hij had in ieder geval tussen de palen moeten schieten."

Positief

De voormalig bondscoach van Oranje haalde wel positieve punten uit het optreden van zijn ploeg. "Deze wedstrijd biedt mogelijkheden. Ik heb bovendien nog zaken gezien die we beter kunnen doen en er komen een aantal spelers terug. Dus ik zie het positief in."

Over twee weken speelt Advocaat zijn eerste thuiswedstrijd met Sunderland als Newcastle United op bezoek komt.

"Die wedstrijd moeten we winnen. En als de fans dan net als vandaag achter ons zullen staan, dan zullen we het Newcastle heel moeilijk gaan maken."

Advocaat debuteert bij Sunderland met nederlaag in slotfase | Bekijk de stand in de Premier League