Go Ahead Eagles leed zaterdagavond op eigen veld tegen Vitesse de vijfde nederlaag (0-2) op rij in de eredivisie. Het begint er dan ook steeds meer op te lijken dat de ploeg zich via de nacompetitie moet zien te handhaven, tot onvrede van de trouwe aanhang.

Zaterdag richtte de frustratie zich op trainer Foeke Booy, wiens vertrek werd geëist. "Dat is niet leuk'', reageerde Booy bij FOX Sports. "Ik kan wel zeggen dat het me niks doet, maar natuurlijk doet het je wel wat.''

Het 'Foeke rot op' golfde in de slotfase van het duel veelvuldig van de tribunes. Na afloop verzamelden boze supporters zich bij de ingang van het stadion.

"Dat is vervelend en onze situatie is ook vervelend'', aldus Booy. "Ik weet dat ik er keihard aan werk en dat we er alles aan doen met elkaar. Ik had het ook liever anders gehad.''

Scoren

De oud-spits maakte begin deze maand bekend dat hij na dit seizoen vertrekt uit Deventer, maar hij benadrukte zaterdag bij de NOS dat hij niet van plan is al eerder op te stappen.

"Ik loop er niet voor weg. Dat vind ik laf. Ik zal er alles aan doen om deze mooie club in de eredivisie te houden."

Met name het scoren is een groot probleem bij Go Ahead dit seizoen. Alleen hekkensluiter FC Dordrecht (17) heeft minder goals gemaakt dan de 26 van de ploeg van Booy.

"Als je wil winnen, zul je moeten scoren. We moeten op zoek naar goals. We hebben daar na de winterstop ontzettend veel moeite mee. De organisatie staat wel, maar de druk wordt zo hoog, het vertrouwen neemt snel af."

Vitesse bezorgt Go Ahead Eagles vijfde nederlaag op rij | Bekijk de stand in de eredivisie