Vitesse heeft Go Ahead Eagles zaterdagavond verder in de problemen gedrukt. De nummer vijf van de eredivisie bezorgde de ploeg van Foeke Booy in de Deventer de vijfde nederlaag op rij: 2-0.

Omdat concurrent NAC Breda vrijdag al won van FC Utrecht (4-3) heeft nummer zeventien Go Ahead nu twee punten achterstand op de zestiende plaats. Het verschil met hekkensluiter FC Dordrecht, dat zaterdagavond van Willem II verloor, is acht punten.

Vitesse kende weinig problemen in De Adelaarshorst. Al in de vijfde minuut maakte Zakaria Labyad de openingstreffer. Marko Vejinovic zorgde halverwege de tweede helft voor de tweede goal.

Vitesse is al negen wedstrijden op rij ongeslagen. Alleen Heracles Almelo wist de ploeg van Peter Bosz in deze reeks punten af te snoepen door twee weken geleden met 1-1 gelijk te spelen. De Arnhemmers hebben nog drie punten achterstand op nummer vier AZ, dat een late zege boekte op SC Cambuur .

Vertekend beeld

Het gebrek aan vorm bij Go Ahead werd zaterdag pijnlijk duidelijk. De eindstand van 2-0 gaf nog een enigszins vertekend beeld, want als Vitesse iets scherper was geweest in de afronding, was de score veel verder opgelopen. De Eagles ontbeerden de kwaliteit om het de Arnhemmers echt lastig te maken.

Binnen vijf minuten had Vitesse de voorsprong te pakken. De gasten stonden na een razendsnelle counter ineens voor doelman Mickey van der Hart. Labyad schoot en via het been van Jop van der Linden hobbelde de bal langs Van der Hart in het doel: 0-1.

Het had vijf minuten later al 0-3 kunnen staan, maar Davy Pröpper en Bertrand Traoré misten in kansrijke positie. De thuisploeg werd eenmaal gevaarlijk, maar de volley van Marnix Kolder werd stijlvol gepareerd door Eloy Room.

Vitesse besliste het duel pas na rust. Van der Hart verkeek zich op een schot van heel ver van Marko Vejinovic en dook onder de bal door: 0-2.

Vitesse verzuimde daarna de marge verder op te voeren, waardoor Go Ahead nog enigszins het idee had een resultaat te kunnen boeken. Dat bleek de ploeg van Booy niet gegeven, waardoor de Deventenaren zich langzaam lijken op te gaan mogen maken voor de nacompetitie.

Booy: 'Natuurlijk doen de spreekkoren me wat' | Bekijk de stand in de eredivisie