Ronald Koeman vindt dat de 2-0 overwinning van Southampton op Burnley voor een groot deel te danken is aan het spel van zijn ploeg in de tweede helft. 

"We raakten de grip op de wedstrijd kwijt in de eerste helft. Dat was niet goed, maar ik ben blij met de geleverde prestatie van de ploeg na rust", aldus Koeman, die de overwinning van zaterdag over de hele wedstrijd gezien terecht vond.

"We hadden controle over het duel. In balbezit deden we goede dingen en we creëerden genoeg kansen. Het belangrijkste is dat we druk houden op de bovenste ploegen."

Het gat met nummer vijf Liverpool bedraagt nog één punt, terwijl nummer vier Manchester United drie punten voorsprong koestert op 'The Saints'. Die ploegen spelen zondag tegen elkaar op Anfield.

Verjaardag

Een leuke bijkomstigheid voor Koeman is dat Southampton drie punten pakte op zijn verjaardag. De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord is 52 jaar geworden. "Een zege is het mooiste cadeau dat ik me kon wensen."

"Ik ga vanavond lekker eten met vrienden en familie, maar het zal verder geen uitgebreide verjaardag worden", aldus Koeman.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Premier League