Arjen Robben is na een korte afwezigheid klaar voor zijn rentree bij Bayern München. De aanvaller behoort tot de selectie van trainer Pep Guardiola voor de competitiewedstrijd zondag tegen Borussia Mönchengladbach. 

''Ik ben er weer helemaal bij'', zei Robben na de training van zaterdag. De topschutter van Bayern miste vorige week het duel met Werder Bremen (0-4) vanwege de blessure die hij enkele dagen daarvoor in de Champions League had opgelopen tegen Sjachtar Donetsk.

Robben ging toen al na een kwartier spelen van het veld, omdat een beknelde zenuw in zijn rug voor problemen aan zijn linkerbovenbeen zorgde.

De vleugelspits, al goed voor zeventien doelpunten in de Bundesliga, hervatte woensdag de groepstraining. ''Arjen is net als een Formule 1-motor'', zei clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. ''Hij wil voor elke wedstrijd onderzocht worden. En als hij dan groen licht krijgt, gaat hij los.''

De aanstaande rentree van Robben is ook goed nieuws voor bondscoach Guus Hiddink, die de aanvaller heeft opgeroepenn voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije en het vriendschappelijke treffen met Spanje.