Arsène Wenger vindt dat trainer en spelers meer respect moeten tonen richting scheidsrechters. De manager van Arsenal is van mening dat er minder geklaagd moet worden na beslissingen van de arbitrage.

De voorzitter van de FA, Greg Dyke, uitte eerder al zijn zorgen over het protesteren van spelers bij scheidsrechters en hun assistenten. Zo werd Björn Kuipers tijdens het Champions League-duel tussen Chelsea en Paris Saint-Germain belaagd door spelers van de Engelse ploeg na een tackle van Zlatan Ibrahimovic. Kuipers stuurde de Zweed met een rode kaart uit het veld.

Wenger vindt dat de hele voetbaltak zich verantwoordelijker moet gedragen. "De spelers van Arsenal worden er nooit van beticht dat we massaal klagen bij de arbitrage, maar bij mijn eigen gedrag zet ik soms wel vraagtekens. Ik ben soms ook te fanatiek."

"We willen dat iedereen gerespecteerd wordt en de arbitrage hoort ook bij die groep. Je wilt dat spelers voor elkaar door het vuur gaan, maar zijn we daarin niet doorgeschoten? Je moet ergens een streep trekken, want je kunt niet tegen elke beslissing van de scheidsrechter protesteren. Je moet stoppen, want je zet de arbitrage onder zware druk."

Wenger accepteert het dat managers zich soms opwinden langs het veld, maar hij vindt dat de vierde man met rust gelaten moet worden.

"Soms helpt het om je frustratie kwijt te raken. Ik doe het ook. Maar soms zie ik beelden van mezelf terug en denk ik: 'kom op, stop daarmee mijn vriend'."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League