Manuel Pellegrini heeft de verantwoordelijkheid genomen voor de uitschakeling van Manchester City in de Champions League. Volgens de Chileense coach valt zijn spelers niets te verwijten.

Na twee nederlagen tegen FC Barcelona viel in de achtste finales van het miljoenenbal het doek voor City. De landskampioen heeft in de competitie bovendien een achterstand van zes punten op koploper Chelsea, waardoor het seizoen zonder prijs afgesloten lijkt te worden.

Pellegrini vindt echter niet dat de spelers blaam treft voor de mindere prestaties. "De verantwoordelijkheid ligt altijd bij mij omdat ik de opstelling maak en onze tactiek bepaal", zei de trainer vrijdag tijdens een persconferentie.

"Ik ben blij met onze manier van spelen en zal dat niet veranderen omdat ik denk dat je met een andere tactiek niet verder komt in de Champions League."

"Ik heb een erg goede relatie met de spelers. Ze doen altijd hun uiterste best en ik herhaal dat we niet zo slecht presteren als iedereen wil doen geloven. We kunnen beter presteren, zeker in de bekertoernooien, maar ik heb nergens over te klagen", aldus Pellegrini.

City speelt zaterdag om 13.45 uur voor eigen publiek tegen West Bromwich Albion. 

Bekijk het programma en de stand in de Premier League