Klaas-Jan Huntelaar heeft er de afgelopen maanden niet aan getwijfeld of Guus Hiddink door zou gaan als bondscoach van het Nederlands elftal na de zwakke start in de EK-kwalificatie.

"Ik had nooit het idee dat hij zou gaan stoppen. Nee, ik heb er eigenlijk geen moment aan getwijfeld dat Hiddink door zou gaan", aldus Huntelaar tegen NU.nl.

Hiddink zelf wilde direct na de laatste interland in november tegen Letland (6-0 winst) nog niet zeggen of hij doorging. Een paar weken later werd pas duidelijk dat hij aanblijft en eind deze maand tegen Turkije en Spanje weer op de bank zal zitten.

Huntelaar: "Hopelijk is de storm rond Oranje nu ook gaan liggen. Er was rumoer, maar we hebben het jaar tegen Letland wel mooi afgesloten."

Vrijdag maakte Hiddink de definitieve selectie van Oranje bekend. De 31-jarige Huntelaar is daarin voor het eerst in zijn loopbaan de oudste speler, mede doordat de zes dagen oudere Robin van Persie geblesseerd is.

"Dat had ik me niet eens gerealiseerd. En dat zegt misschien ook wel iets. Ik concentreer me gewoon op het moment en dan zie ik het wel. Het is niet zo dat ik denk: het kan volgend jaar mijn laatste EK worden."

Moeilijke positie

In de strijd om plaatsing voor dat EK van 2016 in Frankrijk wacht volgende week zaterdag in de Arena Turkije. Maandag start Huntelaar de voorbereiding met Oranje, maar donderdag was hij al even bij de KNVB in Zeist bij de selectiewedstrijden van Nike Most Wanted, waar amateurtalenten de kans krijgen om door te stromen naar het profvoetbal.

Ook werd die dag het nieuwe witte uitshirt van het Nederlands elftal onthuld, waarin Nederland drie dagen na Turkije vriendschappelijk tegen Spanje zal spelen.

Huntelaar: "Maar eerst moeten we van Turkije winnen. We hebben onszelf in een moeilijke positie gemanoeuvreerd en Turkije is ook niet goed begonnen. Zij zullen er ook vol voor gaan, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we drie punten gaan pakken."