NEC moet het kampioensfeest in de Jupiler League nog even uitstellen. De Nijmegenaren wonnen vrijdag in Maastricht weliswaar zelf met 4-1 van MVV, maar de enige overgebleven concurrent FC Eindhoven maakte tegen Sparta Rotterdam geen fout: 1-0.

NEC krijgt over twee weken na de interlandperiode de kans om het voor eigen publiek af te maken. Sparta komt dan op bezoek in het Goffertstadion.

De onbedreigde koploper van de Jupiler League had vrijdag de vroegste kampioen ooit in Nederland kunnen worden als het zelf zou winnen van MVV en Eindhoven punten zou verspelen.

Dat eerste lukte, maar de Brabanders weigerden mee te werken aan het Nijmeegse feestje. Met nog zeven wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide ploegen 21 punten, wat betekent dat Eindhoven in theorie nog naast NEC kan komen.

De ploeg van trainer Ruud Brood begon moeizaam aan de mogelijke kampioenswedstrijd en kwam na twaalf minuten zelfs op achterstand via Jordy Croux.

Aanvoerder Rens van Eijden trok de stand echter gelijk. De verdediger bracht NEC na bijna een uur ook op voorsprong, waarna topschutter Sjoerd Ars met twee doelpunten (waarvan één strafschop) de score opvoerde naar 1-4. Ars bracht zijn totaal in de Jupiler League daarmee op 24 treffers.

Na het laatste fluitsignaal was het wachten op nieuws uit Eindhoven, waar de thuisclub voorstond dankzij Tom Boere, maar ook ver werd teruggedrongen door Sparta. De Rotterdammers kregen enkele grote kansen, maar de gelijkmaker viel niet. Denis Mahudov scoorde wel, maar zijn treffer werd afgekeurd.

FC Volendam

FC Volendam steeg dankzij een 4-1 zege op Helmond Sport naar de derde plaats op de ranglijst. Raymond Fafiani, Gijs Luirink, Guyon Philips en Kevin Brands produceerden de Volendamse treffers.

Nummer vijf FC Oss verloor door een goal van Alessio Da Cruz verrassend met 1-0 bij Jong FC Twente. FC Emmen profiteerde niet en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij hekkensluiter RKC Waalwijk.

Telstar-Jong PSV eindigde ook in 1-1. Achilles'29 boekte een knappe 3-1 overwinning op Almere City.

Bekijk de stand in de Jupiler League