NAC Breda heeft vrijdag een uiterst kostbare overwinning gepakt in de strijd tegen degradatie. De Brabanders zegevierden in een spectaculair duel met 4-3 bij FC Utrecht.

Erik Falkenburg was met twee treffers de gevierde man aan de kant van NAC. De overige doelpunten kwamen op naam van Kenny van der Weg en Mats Seuntjens.

Utrecht kwam door goals van Edouard Duplan, Gevero Markiet en Rubio Rubin wel telkens terug in de wedstrijd, maar het was uiteindelijk niet genoeg voor een punt.

NAC kwam door de zege op gelijke hoogte met nummer vijftien Heracles Almelo. Beide ploegen hebben 25 punten. Utrecht bleef steken op de twaalfde plaats en heeft zeven punten meer dan NAC.

Zorgvuldiger

Utrecht had bijna twee keer zoveel balbezit als NAC, maar de gasten uit Breda sprongen daar een stuk zorgvuldiger mee om. Nadat Kristoffer Peterson namens Utrecht voor open doel had gemist, zette Falkenburg NAC op voorsprong. De gelegenheidsspits stuitte in eerste instantie nog op doelman Robbin Ruiter, maar vond in de herkansing wel het net: 0-1.

Heel lang kon NAC niet genieten van die voorsprong, want Duplan zette Utrecht vrijwel direct op 1-1. De Fransman kreeg de bal na slordig uitverdedigen van NAC zo voor de voeten en verschalkte doelman Jelle ten Rouwelaar met een schot in de korte hoek.

Ook na rust was de eerste grote kans van NAC een doelpunt. Opnieuw was Falkenburg de maker. De oud-speler van AZ kreeg een perfecte voorzet van Jeffrey Sarpong en hoefde alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten: 1-2.

Paal

Nadat Mark Diemers Utrecht bijna op gelijke hoogte had gebracht -, de middenvelder schoot op de paal - verzuimde Falkenburg de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Hij had na een snelle counter de hoek voor het uitkiezen, maar schoot de bal recht tegen Ruiter aan.

Utrecht gaf echter niet op en kwam via Markiet, die eerder al een kopbal van de lijn zag worden gehaald, op 2-2. De centrumverdediger kopte een vrije trap in alle vrijheid binnen. Een kwartier voor tijd zorgde Van der Weg echter voor de 2-3, waarna invaller Seuntjens er zelfs nog 2-4 van maakte. Utrecht vocht zich via Rubin nog terug (3-4) en was zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel echter niet meer.

Maaskant stelt dat het geloof helemaal terug is bij NAC I Bekijk de stand in de eredivisie