Volgens manager José Mourinho moet de buitenwacht niets zoeken achter een opvallend artikel dat Chelsea donderdag op de eigen website publiceerde.

In het verhaal staat dat koploper Chelsea dit seizoen 'slechts' twee strafschoppen kreeg, vijf minder dan concurrenten Manchester City en Arsenal.

De club berekende dat Chelsea vorig jaar zeven keer vanaf elf meter mocht aanleggen en het seizoen daarvoor zelfs elf keer. Mourinho zei onlangs nog dat er in Engeland een complot tegen Chelsea is.

De Portugese oefenmeester liet vrijdag echter weten dat het artikel niets te maken heeft met die kritiek. "Dat was gewoon een objectief artikel. Het ging over nummers, er was geen ruimte voor discussie. Het was een artikel over cijfers en cijfers spreken altijd de waarheid. Er werd verder naar niets verwezen", zei hij op de persconferentie.

Transfermarkt

Mourinho kreeg ook nog vragen gesteld over wat Chelsea komende zomer van plan is op de transfermarkt. "We hebben niet veel geld nodig voor de zomer, want we hebben niet veel versterkingen nodig." 

"We zijn tevreden over onze spelers, die op een paar uitzonderingen na ook allemaal nog erg jong zijn en dus nog lang mee kunnen. Ik geloof niet dat er in de zomer helemaal niets zal gebeuren, maar ik denk niet dat wij het erg druk zullen krijgen."

Bekijk de stand in de Premier League