Robin van Persie is op de weg terug van een enkelblessure. De aanvaller heeft vrijdag de training hervat bij Manchester United.

"Hij heeft zich vandaag voor het eerst laten zien op het trainingsveld, om te lopen. Hij maakt dus vooruitgang", liet manager Louis van Gaal vrijdag op de persconferentie weten.

Van Persie liep de kwetsuur eind februari op in het competitieduel met Swansea City. Van Gaal hoopt dat de 31-jarige Rotterdammer over twee weken zijn rentree kan maken in het shirt van United.

Van Persie werd vrijdag niet opgenomen in de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en het oefenduel met Spanje.

Cruciale fase

United speelt zondag de topper tegen Liverpool. Van Gaal kan weer beschikken over Luke Shaw en Marcos Rojo, maar beide verdedigers beginnen op de bank.

"Ik wil weer winnen, het is zeer belangrijk. We zitten in een zeer cruciale fase en mogen niet verliezen", zei Van Gaal over het duel in Liverpool, dat als nummer vijf twee punten minder heeft dan nummer vier United.

Van Gaal weet naar eigen zeggen hoe de wedstrijd tegen de aartsrivaal leeft in Manchester. "Ik heb een kok, Mike, die dat mij en de spelers elke dag heeft verteld. Ik hou daar wel van omdat het laat zien dat het een zeer bijzondere wedstrijd is, zeker voor de fans van United. Het helpt ook om ons te concentreren op de wedstrijd."

Bekijk de stand in de Premier League