Sepp Blatter gaat in de aanloop naar de voorzittersverkiezing bij de wereldvoetbalbond FIFA geen campagne voeren.

De 79-jarige Zwitser, die sinds 1998 aan de macht is, heeft in tegenstelling tot zijn drie uitdagers ook geen manifest opgesteld met plannen en uitgangspunten.

"Al het werk dat ik de afgelopen jaren bij de FIFA heb gedaan, is mijn manifest'', zei Blatter vrijdag. "Ik zit al veertig jaar bij de FIFA, waarvan zeventien jaar als voorzitter. Dat is mijn manifest.''

De voorzitter, die voor zijn vijfde termijn als preses gaat, heeft daarom ook geen zin in een tv-debat met zijn tegenstrevers Michael van Praag, Luis Figo en Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein. Die presenteerden de afgelopen weken wel hun plannen en wilden graag de discussie aangaan met Blatter.

"Ik ben door bonden uit alle zes confederaties gevraagd om me weer kandidaat te stellen'', benadrukte Blatter nog maar eens. "Ik ga daarom geen campagne voeren. Ik ben tot en met 29 mei voorzitter van de FIFA en zal tot de laatste dag mijn werk blijven doen, tot het laatste agendapunt van het congres. Dat is de verkiezing van de nieuwe voorzitter.''

Alle 209 bij de FIFA aangesloten landen mogen op 29 mei hun stem uitbrengen. Een meerderheid daarvan heeft al aangegeven voor Blatter te kiezen. De Zwitser wil naar eigen zeggen de komende vier jaar zijn werk bij de FIFA afmaken.

5 vragen en antwoorden over de kandidatuur van Van Praag