Nicolai Boilesen en Daley Sinkgraven hebben lichte blessures overgehouden aan het Europa League-duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk, maar Ajax-trainer Frank de Boer verwacht dat ze zondag tegen ADO Den Haag kunnen spelen.

"Boilesen heeft iets meer last van zijn enkel gekregen. Met de medicijnen die hij heeft gekregen is de reactie na een wedstrijd meestal veel heftiger dan tijdens de wedstrijd zelf", vertelt De Boer vrijdag op de website van Ajax.

"Sinkgraven kreeg een knietje op zijn bovenbeen, maar dat gaat wel redelijk. Ik verwacht met het oog op zondag niet heel veel problemen, ondanks dat het natuurlijk een zware wedstrijd was."

Ajax won in de Arena met 2-1 van Dnjepr, maar dat was na de 1-0 nederlaag van vorige week in Kiev niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinales van de Europa League. Voor de Amsterdammers rest nu alleen de competitie, waarin de ploeg de tweede plaats moet zien veilig te stellen.

Perfectioneren

De Boer: "Dat is nu het belangrijkste. En als we tweede worden, staat de volgende Europese wedstrijd eind juli alweer op de rol. We moeten zorgen dat we dan alweer twee stappen vooruit hebben gemaakt en er klaar voor zijn. Dat moet mogelijk zijn."

"We moeten daarom nu de speelstijl en het spelsysteem gaan perfectioneren. In deze weken kunnen we daar nadrukkelijk aan gaan werken, omdat we geen doordeweekse wedstrijden meer hebben."

Door de Europese wedstrijd tegen Dnjepr heeft Ajax voor de wedstrijd tegen ADO voor het laatst een korte voorbereidingstijd. De Boer wil dat de knop zaterdag helemaal omgaat richting het duel met de nummer veertien van de eredivisie. "Vandaag mogen we nog rouwen, maar vanaf morgen moet de focus volledig op ADO."

De club uit de Hofstad wist in de laatste drie wedstrijden niet te winnen, zo weet De Boer. "Ze zitten niet in hun beste periode en ik verwacht dat ze, net als Dnjepr, zullen loeren op de uitbraak. Maar het gaat om de drie punten, 1-0 zal nu wel genoeg zijn."

Overzicht: Programma en feiten van de komende eredivisieronde