De finale van het komende WK voetbal wordt op 15 juli 2018 gespeeld in het Loezjniki-stadion van Moskou. Dat heeft het bestuur van de FIFA vrijdag bevestigd.

De wereldvoetbalbond bevestigde ook dat het WK 2018 zal worden gehouden tussen 14 juni (openingswedstrijd) en 15 juli (finale).

De halve finales vinden plaats op 10 en 11 juli en de strijd om de derde plaats is op 14 juli.

Naast de eindstrijd vinden ook de openingswedstrijd en de tweede halve finale plaats in het Loezjniki-stadion, dat plaats biedt aan zo'n 90.000 toeschouwers. De eerste halve finale en de strijd om de derde plaats is in Sint-Petersburg.

Die voormalige hoofdstad van Rusland vormt in 2017 het middelpunt van de Confederations Cup. Zowel de openingswedstrijd (17 juni 2017) als de finale (2 juli) van het voorbereidingstoernooi wordt in Sint-Petersburg gespeeld. De halve finales zijn in Kazan en Sotsji.

De FIFA bepaalde ook dat de Verenigde Arabische Emiraten de WK's voor clubteams in 2017 en 2018 mag organiseren.

WK 2026

De wereldvoetbalbond beslist in mei 2017 bovendien over de organisator van het WK 2026. Dit jaar kunnen landen zich officieel kandidaat stellen voor het evenement.

De toewijzing vindt plaats op het FIFA-congres van over ruim twee jaar in Kuala Lumpur, zo meldt de wereldvoetbalbond vrijdag.

Voor het eerst zullen de nationale bonden de organisator van een WK kiezen in plaats van het uitvoerend comité van de FIFA. Dit adviescollege zal vermoedelijk wel een shortlist van drie kandidaten voorleggen aan alle bonden.

Canada en Mexico hebben al interesse getoond om het 23e WK te organiseren. Ook Colombia, de Verenigde Staten, Kazachstan en Marokko zouden spelen met de gedachte om een kandidatuur in te dienen.

Algemeen secretaris Jérôme Valcke van de FIFA beloofde dat het WK van 2026 weer gewoon in de zomer zal worden afgewerkt. Het WK van 2022 in Qatar is verplaatst naar de wintermaanden november en december. "De toewijzing zal vanaf de eerste tot de laatste minuut een transparant proces zijn'', zei Valcke ook nog.

FIFA noteerde in 2014 omzet van 1,87 miljard euro