Gregory van der Wiel stuit met Paris Saint-Germain op FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League. Dat heeft de loting in Nyon vrijdag uitgewezen.

Wegens een schorsing zal Paris Saint-Germain-spits Zlatan Ibrahimovic de eerste confrontatie tegen zijn oude club moeten missen. Twee seizoenen geleden schakelde FC Barcelona de Franse topclub uit in de kwartfinales.

Arjen Robben neemt het met Bayern München op tegen FC Porto, de club van Bruno Martins Indi. Dat is een herhaling van de finale van 1987 die de Portugezen wonnen door een legendarische hakbal van Rabah Madjer.

De andere kwartfinales zijn Atletico Madrid-Real Madrid en Juventus-AS Monaco. Dat eerste duel is een reprise van de eindstrijd van 2014. De 'Koninklijke' zegevierde toen met 4-1 na verlenging.

Dit seizoen troffen beide clubs elkaar al zes keer. Geen enkele keer trok Real aan het langste eind. De heenwedstrijden worden gespeeld op 14 en 15 april, de returns zijn op 21 en 22 april.

De finale van de Champions League is op zaterdag 6 juni in Berlijn. Nooit eerder vond zo laat in het seizoen de eindstrijd plaats.

Europa League

Er werd ook geloot voor de kwartfinales in de Europa League. Bas Dost speelt met VfL Wolfsburg tegen het Napoli van Jonathan De Guzman.

Ruud Vormer treedt met Club Brugge aan tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, de ploeg die Ajax donderdag uitschakelde.

Het Dinamo Kiev van Jeremain Lens stuit op Fiorentina en bekerhouder Sevilla neemt het op tegen Zenit Sint-Petersburg.

De kwartfinaledata van de Europa League zijn 16 en 23 april. De finale is op 27 mei in Warschau.

Loting kwartfinales Champions League:
Paris Saint-Germain-FC Barcelona (15 april en 21 april)
Atletico Madrid-Real Madrid (14 april en 22 april)
FC Porto-Bayern München (15 april en 21 april)
Juventus-AS Monaco (14 april en 22 april)

Loting kwartfinales Europa League:
Sevilla-Zenit Sint-Petersburg (16 en 23 april)
Dnjepr Dnjepropetrovsk-Club Brugge (16 en 23 april)
Dinamo Kiev-Fiorentina (16 en 23 april)
VfL Wolfsburg-Napoli (16 en 23 april)