Mike van der Hoorn zorgde donderdagavond na het laatste fluitsignaal van de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Dnjepr Dnjepropetrovsk voor een opmerkelijk moment. De verdediger kreeg nog rood van de Wit-Russische scheidsrechter Alexey Kulbakov.

Van der Hoorn gaf Denys Boyko na afloop van de 2-1 zege, die uitschakeling in Europa betekende een duwtje, waarna de doelman van de Oekraïners theatraal naar de grond ging. Kulbakov toonde de Ajacied vervolgens de rode kaart.

"Wat een mafkees", zei Van der Hoorn, die in de tweede helft van de verlenging voor de 2-1 aantekende, na de wedstrijd tegen AT5 over Boyko.

"Hij komt op mij aflopen en zegt: 'We won, we won'. Daarna gaf ik hem een duw en volgens mij was ik daar nog netjes mee, want ik had ook andere dingen in mijn hoofd. Ik dacht nog dat ik anders rood zou krijgen, maar nu kreeg ik dat alsnog."

Het maakte de uitschakeling van Ajax, dat vorige week de heenwedstrijd in Kiev met 1-0 verloor, extra teleurstellend voor Van der Hoorn. "Dit komt wel even aan", stelde de oud-speler van FC Utrecht. "We hebben het eigenlijk uit laten liggen."

"Je mag niks weggeven, dat is het lastigste verhaal. Ze kunnen altijd wel een kutdoelpunt maken. We spelen nu niet meer om een prijs, dus het seizoen is eigenlijk wel mislukt."

De Boer wijt uitschakeling aan 'rotuitslag' in Kiev | Klaassen spreekt van 'onnodige' uitschakeling Ajax