Voor het eerst sinds het seizoen 1992/1993 heeft geen enkele Engelse club de laatste acht bereikt van een Europees bekertoernooi.

Donderdag viel met Everton het doek voor de laatste vertegenwoordiger uit de Premier League. De club uit Liverpool was in de achtste finales van de Europa League niet opgewassen tegen Dinamo Kiev.

Eerder dit seizoen werden Liverpool, Tottenham Hotspur en Hull City al uitgeschakeld in het een na belangrijkste Europese toernooi.

Liverpool vond ook in de Champions League zijn Waterloo en hetzelfde gold deze maand voor Chelsea, Arsenal en Manchester City.

Spanje

Spanje is vrijdag het best vertegenwoordigd bij de lotingen voor de kwartfinales. FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid zitten nog in de Champions League, terwijl Sevilla kans maakt op prolongatie van de Europa League-titel.

Italië heeft Juventus, Napoli en Fiorentina nog in de race, Duitsland hoopt op succes voor Bayern München en VfL Wolfsburg, Oekraïne zit met Dnjepr Dnjepropetrovsk en Dinamo Kiev nog in Europa en ook Frankrijk heeft met AS Monaco en Paris Saint-Germain twee ijzers in het vuur.

FC Porto (Portugal), Zenit Sint-Petersburg (Rusland) en Club Brugge (België) zijn de 'eenlingen' in het gezelschap.

Europese topclubs in afwachting loting Champions League