Frank de Boer denkt dat de uitschakeling van Ajax in de Europa League vooral te wijten is aan het resultaat in de heenwedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk.

De Amsterdammers gingen in Kiev met 1-0 ten onder. "Dat was gewoon een rotuitslag. Dat zei ik al gelijk na afloop", aldus De Boer na de 2-1 zege van zijn ploeg in de Arena.

"We hebben nagelaten om vorige week te scoren. Nu speelden we bij vlagen goed, maar komen we wel een doelpunt tekort. Dan zie je hoe belangrijk zo'n treffer in een uitwedstrijd is."

Door de gelijkmaker van Dnjepr in de eerste helft van de verlenging (1-1) moest Ajax nog twee keer scoren om de kwartfinales te bereiken. De 2-1 van Mike van der Hoorn mocht niet baten voor de Amsterdammers. 

"Het is jammer dat zijn doelpunt zo laat kwam, want vanaf dat moment zag ik weer energie in het team komen. Helaas hebben we de wedstrijd niet eerder kunnen beslissen."

Zo slaagde Ajax er weer niet in om ver te reiken op een Europees toernooi. De laatste keer dat de landskampioen de kwartfinales bereikte, was in het seizoen 2002/2003. 

"Deze nederlaag over twee wedstrijden tegen Dnjepr zegt dan ook dat we blij mogen zijn als we in de Europese subtop mee mogen doen. Dit doet pijn. We willen zo graag aansluiting met die subtop, maar het is weer niet gelukt", aldus De Boer.

Ajax ondanks zege op Dnjepr uitgeschakeld in Europa | Klaassen spreekt van 'onnodige' uitschakeling Ajax