Davy Klaassen baalde na afloop flink van de uitschakeling van Ajax in de achtste finales van de Europa League door Dnjepr Dnjepropetrovsk.

"We kunnen veel beter dan we vandaag hebben laten zien. Heel zuur en onnodig", aldus de middenvelder van de Amsterdammers na afloop tegen RTL 7.

Ajax moest een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd wegwerken en slaagde daar in eerste instantie aardig in. De Amsterdammers dwongen een verlenging af, maar moesten al vroeg in die extra speeltijd de tegentreffer incasseren.

"De 1-1 kwam voor mij volledig uit de lucht vallen. We kwamen de hele wedstrijd niet echt in de problemen, al waren we zelf ook niet dreigend voor het doel van Dnjepr. We vergaten de tegenstander pijn te doen."

Door de uitschakeling in Europa heeft Ajax eigenlijk niets meer om voor te spelen. PSV lijkt kampioen te worden in de eredivisie en de Amsterdammers doen ook al niet meer mee in de KNVB-beker.

"Het ging inderdaad al niet geweldig dit seizoen. PSV zal denk ik geen elf punten meer verspelen, dus nu moeten we proberen zo hoog mogelijk te eindigen."

Ajax ondanks zege op Dnjepr uitgeschakeld in Europa League | Bazoer vindt dat hij bal had moeten blokken bij goal Dnjepr