Prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië vindt dat hij en de drie andere kandidaten voor het voorzitterschap van de FIFA de plicht hebben deel te nemen aan een debat op televisie.

De Britse zenders BBC en Sky, maar ook de NOS, zouden graag een discussieprogramma van een uur brengen.

De zittende preses Sepp Blatter, die een vijfde termijn ambieert, voelt daar echter niets voor. Hij zou het behalve tegen prins Ali ook moeten opnemen tegen de Portugese oud-international Luis Figo en Michael van Praag.

Volgens de voorzitter van de KNVB is het hoog tijd dat er een eind komt aan de heerschappij van de omstreden Zwitser als FIFA-baas.

Open

''Deze verkiezingscampagne is naar mijn mening een mooie gelegenheid voor een open en volwassen debat over waar het met de FIFA in de toekomst naar toe moet'', verklaarde Prins Ali donderdag in Zürich.

''Alle vier kandidaat-voorzitters hebben de verantwoordelijkheid ten aanzien van het voetbal daaraan mee te doen. Het initiatief van de omroepen is goed en zou moeten worden omarmd.''

Blatter hield, hoewel hij brede steun geniet van veel kleine voetballanden, angstvallig de boot af om verdere imagoschade te voorkomen. Hij herhaalde wat hij in september al had gezegd.

''We zitten niet in de politiek maar in de sport. Daarom moeten we de politiek niet gaan imiteren. In 1998 heb ik het geprobeerd en iedereen weigerde toen met mij in gesprek te gaan.''