Volgens Dick Advocaat is er maar één doel de komende maanden als zijn ploeg Sunderland moet vechten voor lijfsbehoud in de Premier League: punten pakken.

"De sfeer in de groep is heel goed. De spelers ogen gretig, maar daar heb je niks aan als de resultaten uitblijven", aldus de 67-jarige coach op de clubwebsite.

Sunderland staat op de zeventiende plek in de Premier League, met één punt voorsprong op Burnley. Daarachter volgen Queens Park Rangers en hekkensluiter Leicester City.

Advocaat werd afgelopen dinsdag aangesteld als opvolger van Gus Poyet, die maandag ontslagen werd wegens de slechte resultaten. De Nederlander moet Sunderland helpen aan het voorkomen van degradatie.

Kwaliteit

De oud-trainer van onder meer PSV en AZ is positief over de resterende competitiewedstrijden. "Er zit genoeg kwaliteit in de selectie om lijfsbehoud te realiseren."

Advocaat debuteert zaterdagavond bij Sunderland met een uitwedstrijd tegen West Ham United, de nummer tien op de ranglijst. "We krijgen nog lastige tegenstanders, maar onze concurrenten ook. We hebben alles in eigen hand."

Bij Sunderland staat Patrick van Aanholt onder contract.