Verdediger Serge Aurier van Paris Saint-Germain is door de UEFA voor drie duels geschorst na zijn verbale aanval op scheidsrechter Björn Kuipers.

De verdediger uit Ivoorkust noemde de Nederlandse arbiter in een videoboodschap onder meer een 'vuile klootzak'.

Aurier, die momenteel geblesseerd is, wond zich thuis voor de televisie nogal op vanwege de rode kaart die ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic van Kuipers kreeg in de hectische uitwedstrijd tegen Chelsea in de Champions League.

Aurier bood al snel zijn excuses aan. "Het scheidsrechtersvak is niet gemakkelijk. Mijn reactie hoort niet in het voetbal thuis."

Paris Saint-Germain bereikte met tien man overigens wel de volgende ronde van het miljoenenbal. Thiago Silva maakte in de verlenging de 2-2, wat genoeg was voor de Fransen om de kwartfinales te bereiken.

Ibrahimovic

Ibrahimovic hoeft maar één Champions League-duel van Paris Saint-Germain te missen. De Zweed ging in de eerste helft te hard door op Oscar en kreeg zogezegd rood, maar bij PSG waren ze het daar niet mee eens.

De UEFA had al eerder aangegeven dat de kaart niet geseponeerd kon worden. De voetbalbond maakt nu ook bekend dat de schorsing definitief één wedstrijd bedraagt.

Vrijdag is de loting voor de laatste acht ploegen in de Champions League.