In de strijd tegen degradatie speelt NAC Breda vrijdag uit tegen FC Utrecht, maar de nummer voorlaatst van de eredivisie moet het daarbij stellen zonder drie centrale verdedigers.

Menno Koch liep twee weken geleden een zware knieblessure op en is de rest van het seizoen uitgeschakeld, terwijl Aleksandar Damcevski (knie) en Jesse van Bezooijen (voet) al langer niet inzetbaar zijn.

Met zeven punten uit de laatste vier wedstrijden heeft NAC het gat met de veilige vijftiende plaats verkleind tot drie punten, maar in uitwedstrijden boekte NAC pas twee zeges.

Bij FC Utrecht, dat tegen AZ (6-2) en FC Dordrecht (6-1) in eigen huis de laatste tijd flink op schot was, wil NAC-trainer Robert Maaskant de derde uitzege boeken. "Het is een uitgelezen mogelijkheid om te stunten. Ik verwacht dat Utrecht met een ontzettende drang naar voren speelt, dus daar moeten we tegen gewapend zijn.''

Bij FC Utrecht ontbreekt mogelijk trainer Robbie Alflen. Hij was donderdag niet op de training wegens griep, iets wat ook gold voor aanvaller Edouard Duplan.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie