Southampton-trainer Ronald Koeman verwacht dat Dick Advocaat het door zijn ervaring goed gaat doen bij zijn nieuwe club Sunderland.

"Advocaat was m’n trainer bij het Nederlands elftal op het WK 1994. Hij is een ervaren coach en een aardige man", zei Koeman donderdag op een persconferentie in aanloop naar het duel met Burnley van zaterdag.

"Ik ben blij dat hij zijn doel, trainer in de Premier League zijn, nu gehaald heeft. Helaas voor hem heeft hij nog maar negen wedstrijden te gaan. Dat kan lastig zijn om het roer om te gooien."

Volgens Koeman heeft Advocaat nog niet om advies gevraagd over het trainerschap in de Premier League. "Nee, hij heeft mij nog niet gebeld."

"Maar de intensiteit van de wedstrijden is hier heel hoog. Daar zal hij achter komen. Maar echte adviezen heeft Advocaat niet nodig. Hij is ervaren genoeg."

De competitiewedstrijd tussen Sunderland en Southampton staat voor 2 mei op het programma.

Elia

Koeman meldde ook dat hij tegen Burnley weer kan beschikken over Eljero Elia. De aanvaller moest afgelopen zondag vlak voor de wedstrijd tegen Chelsea afhaken met een enkelblessure.

Graziano Pellè moest die wedstrijd genoegen nemen met een invalbeurt in de 83e minuut, omdat Shane Long in de ogen van Koeman meer kon brengen in die wedstrijd.

"Uiteraard was Graziano teleurgesteld, dat is logisch", aldus Koeman. "Maar in die wedstrijd hadden we meer aan Shane. Zaterdag spelen we thuis en is het misschien wel weer anders."

Bekijk de uitslagen en de stand in de Premier League